loonstrook digitaal
 
 
PenOactueel De loonstrook.
Mag de loonstrook uitsluitend digitaal worden verstrekt, zonder dat de werkgever daarvoor toestemming heeft van de werknemer? De loonstrook is bedoeld om informatie te verstrekken aan de werknemer. Voor het verstrekken van een elektronische loonstrook is volgens de wet de uitdrukkelijke instemming van de werknemer vereist artikel 7626: lid 3 BW.
Ondernemersplein Informatie, voorlichting en advies over ondernemerschap en innovatie.
maximaal 1000 tekens. Geef uw mening over deze pagina. Ondernemersplein is een initiatief van.: Kamer van Koophandel, Antwoord voor bedrijven, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, De Belastingdienst, Rijksdienst voor het wegverkeer, Centraal Bureau voor de Statistiek. Volg ons op social media.
Emerce.nl Welke Accepteer eisen cookies. gelden bij digitale loonstrook? Emerce.
Uit kamerstuk 320386, blijkt dat deze instemming gerelateerd is aan de mogelijkheid dat niet elke werknemer de digitale loonstrook kan ontvangen. Indien een werkgever al haar werknemer voorziet van een ipad/laptop etc waarmee de mogelijkheid ontstaat voor werknemer om de digitale loonstrook te ontvangen, is de uitdrukkelijke toestemming dan nog steeds nodig?
Iedereen wil een digitaal loonstrookje AFAS Software.
Ariaan Hoogendijk, Product manager HRM/Payroll bij AFAS: Ik verwacht dat binnen drie jaar alle bedrijven op het digitaal verzenden van het loonstrookje zijn overgestapt. AFAS biedt al acht jaar de mogelijkheid om de loonstrook digitaal aan medewerkers te verstrekken in haar ERP-programmatuur.
Het digitale loonstrookje Financieel: Geld.
InfoNu nl Financieel Geld Het digitale loonstrookje. Het digitale loonstrookje. Een werkgever moet zijn medewerkers natuurlijk betalen voor het werk dat ze verrichten en daar hoort uiteraard een loonstrook bij. Maar het papieren loonstrookje zal binnen afzienbare tijd verdwijnen. Steeds meer werkgevers besluiten om de loonstrookjes digitaal te verzenden.

Contacteer ons

Meer resultaten voor loonstrook digitaal